Zumbamánie pro dětský úsměv, tak se jmenovala sobotní charitativní akce, jejímž cílem bylo sehnat ze vstupného co nejvíce peněz, které by šly na projekt Smyslová zahrada pro děti ze Základní speciální a mateřské speciální školy v Novém Jičíně. „Vedu také cvičení rodičů s dětmi, kam mi chodí někteří rodiče se zdravotně postiženými dětmi, a tak jsem se o nich dozvěděla," sdělila Vendula Ostřanská, instruktorka zumby, co jí k uspořádání akce vedlo. „Je tady sedm instruktorů zumby a asi sto deset lidí," poznamenala Vendula Ostřanská krátce předtím, než šla na pódium.

Zhruba po dvou hodinách tančení hudba utichla a Vendula Ostřanská začala na symbolický šek vypisovat číslice odzadu. Konečná částka, která se objevila, byla 23400 korun. Šek s touto částkou následně Vendula Ostřanská předala ředitelce zmíněné školy Marcele Komendové, která přijela s jedním ze svých žáčků.

„Je to školní zahrada, kterou chceme udělat na míru těm našim dětem. Chceme udělat něco, co by si užily obě skupiny různé zrakové, sluchové, vibrační podněty a podobně," naznačila Marcela Komendová.

Smyslová zahrada měla původně stát dva miliony korun, které škola měla k dispozici. „Namalovali jsme, co bychom chtěli, a když se to nacenilo, vyšlo to skoro na čtyři miliony. Protože ten projekt byl moc pěkně udělaný, řekli jsme si, že nebudeme seškrtávat, ale že ty peníze zkusíme sehnat formou různé podpory. Dnes už máme přes milion přes různé nadace a fondy," pokračovala Marcela Komendová, které k současné sumě přibude také sobotní částka. „Musím říci, že mě to moc příjemně překvapilo. Tolik jsem nečekala," neskrývala radost ředitelka školy.

Ta chce stavbu zahrady rozdělit na čtyři etapy, tak, aby alespoň tři části mohly být v provozu již v září.